Pesto liefhebbers opgelet! Als je pesto lekker vindt dan kan ik je het volgende recept echt aanbevelen. Een lekkere variatie gemaakt met walnoten; walnootpesto. Ik ben zeer benieuwd wat jullie van het recept vinden!
Soms is het wel eens leuk om iets anders bij de borrel te eten. Zo heb ik de laatste tijd een paar favorieten zoals deze walnoot pesto die ik voor het eerst bij mijn schoonmoeder probeerde. Eigenlijk een heel simpel recept, maar oh zo verrassend lekker. Een recept dat de laatste tijd veelvoudig wordt herhaald. Als je pesto overhoudt dan kun je hier overigens ook een heerlijke pasta van maken. Kijk voor deze variatietip bij het recept onder aan deze pagina.
Weckpot steriliseren
Om de pest langer goed te houden is het verstandig de weckpot te steriliseren. Dit kun je op een aantal manieren doen. Je kunt de weckpot uitkoken in heet water. Hiervoor is het belangrijk dat de potten vooraf goed schoon worden gemaakt. Zet de pot gedurende 15 minuten onder kokend water. Haal vervolgens de weckpot voorzichtig (let op: heel heet!) met een tang uit de pan en laat op een schone theedoek drogen.
Je kunt weckpotten ook in de oven steriel maken. Je plaats de weckpotten gedurende 15 minuten in een oven van 160 graden. In beide gevallen blijven de potjes gedurende een uur steriel. Het is dus van belang de potjes wel binnen een uur te vullen.
2 Reacties op "Walnootpesto die je niet meer zal vergeten!"
Gloudemans 8 september 2016 (19:34)
Oeh, die ga ik een keertje proberen :).
Anouk - Viving.nl 6 oktober 2016 (14:03)
Moet je zeker doen Maria! Geloof me, is heel lekker! 🙂