Tuinluikje maken!

Altijd als ik op vakantie ben geweest, kom ik weer nieuwe dingen tegen die me inspireren. Afgelopen jaar was ik op Sardinië in Italië. Net als in veel andere mediterraanse landen zie je hier ontzettend veel zonneluiken. In alle kleuren en stijlen, de een nog mooier dan het ander. Om nu gelijk het hele huis van deze luiken te voorzien gaat misschien wat ver, maar je kunt het mediterraanse gevoel wel naar je tuin halen, met dit DIY tuinluikje.

tuinluikje

Wat heb je nodig?

In kringloopwinkels verkopen ze vaak oude antieke kasten. Het leuke is dat je deze kasten goed kunt hergebruiken. Voor het maken van deze luiken heb je alleen twee oude deurtjes nodig. Je kunt deze niet alleen in kringloop winkels vinden, ook Marktplaats staat er vol mee!

Verder heb je wat houten plugs en hout nodig. De scharnieren kun je hergebruiken van de oude kast. Daarnaast kun je de luiken natuurlijk in elke kleur verven die je zelf wilt.

Aan de slag!

Het makkelijkste is om te beginnen met het frame. Je kunt kiezen of je de deurtjes in het houten frame wilt plaatsen of dat je het luik er net iets overheen laat hangen. Je kan op dit moment kiezen of je de deurtjes nog open zou willen doen of niet. Zo zou je er nog een muurschildering in kunnen maken.

Soms kun je meer dan alleen de deurtjes gebruiken en kun je ook het frame maken van resthout. Als dit niet het geval is kun je dit van houten planken maken en schuine randen in de lijst frezen en met houten plugs werken voor een ‘oud’ effect. Schuur het hout licht op en verf het frame en de luikjes in de gewenste kleur.

tuinluikje
tuinluikje

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

Geen Reacties op "Tuinluikje maken!"

    Plaats een reactie:

    Je emailadres wordt niet weergegeven.