Als je van limoncello houdt dan moet je deze taart echt een keer proberen. Dit taartje samen met een ijskoude limoncello? Dan kan de avond niet meer stuk. Ik zeg bakken maar en vooral genieten!
DIY Limoncello
Wist je dat je limoncello ook goed zelf kunt maken? Het recept bestaat uit slechts vier ingredienten. Je hebt wel wat geduld nodig, maar er bestaat ook een snelle variant met behulp van Pineut likeuren. Voor deze taart heb ik een kant-en-klaar limoncello gebruikt, wel zo makkelijk als je maar een klein beetje nodig hebt. Aan de andere kan, als je er eenmaal aan begint, dan is een fles zo op…
Werken met gelatine
Zoals je waarschijnlijk al in de ingrediënten had gezien, heb je voor dit recept ook gelatine nodig. Ik dacht altijd wat een gedoe, maar als je het een paar keer geprobeerd hebt is het echt heel makkelijk. Nu ik een vaker met gelatine heb gewerkt, durf ik dit ook steeds vaker te gebruiken. Voorheen had ik de neiging om recepten met gelatine juist over te slaan. Bekijk in mijn blog over gelatine hoe je dit goedje moet gebruiken.
Geen Reacties op "Limoncello taart met amaretti koekjes, ricotta en mascarpone"