Krabcocktail met avocado en échte whiskeysaus

Deze krabcocktail met avocado en een scheutje échte whiskey is een heerlijk zomers voorgerechtje. Serveer de cocktail uit in een wijnglas voor een vrolijk effect. Het recept is eenvoudig, maar oh zo lekker!

Salade in een wijglas

Voor deze salade heb ik wijglazen gebruikt om in op te dienen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een bordje of amuse glaasje gebruiken. Toch vind ik dit er altijd lekker zomers en uitnodigend uitzien. Daarbij kun je dit ook goed uitdelen bij de borrel.

Recept

Voorbereiding: 15 min.

Ingredienten

 • 300 gram Surimi sticks
 • Scheutje Whiskey
 • 3 eetlepels Zaanse Mayonaise
 • 1 eetlepel Heinz Tomatenketchup
 • Rucola
 • 2 eetrijpe avocado's
 • Peper en (zee)zout

Aan de slag!

 1. Voor de whiskeysaus: Meng de mayonaise en ketchup door elkaar en voeg een klein scheutje whiskey toe. Je kunt naar eigen smaak meer mayonaise of ketchup toevoegen. Met de whiskey zou ik een beetje oppassen en niet te veel toevoegen.
 2. Snijd de surimi sticks in kleine stukjes
 3. Meng een eetlepel van de saus door de krabstukjes
 4. Snijd de avocado in blokjes
 5. Je kunt de salade nu laagje voor laagje opbouwen. Ik heb hiervoor een wijnglas gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een amuseglaasje of een bordje gebruiken. Begin met een laag rucola salade, daarna een lepel krabstukjes, de avocado blokjes en vervolgens een klodder whiskeysaus. Herhaal dit een paar keer en voeg naar eigen smaak peper en zout toe.

Variatie Tip

Vervang de krab eens voor Hollandse Garnalen... Yum!

Score

 • Score 5.0

User Rating

0 (0 Votes)

Summary

Score

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

Geen Reacties op "Krabcocktail met avocado en échte whiskeysaus"

  Plaats een reactie:

  Je emailadres wordt niet weergegeven.