Walnootpesto die je niet meer zal vergeten!

Pesto liefhebbers opgelet! Als je pesto lekker vindt dan kan ik je het volgende recept echt aanbevelen. Een lekkere variatie gemaakt met walnoten; walnootpesto. Ik ben zeer benieuwd wat jullie van het recept vinden!

Soms is het wel eens leuk om iets anders bij de borrel te eten. Zo heb ik de laatste tijd een paar favorieten zoals deze walnoot pesto die ik voor het eerst bij mijn schoonmoeder probeerde. Eigenlijk een heel simpel recept, maar oh zo verrassend lekker. Een recept dat de laatste tijd veelvoudig wordt herhaald. Als je pesto overhoudt dan kun je hier overigens ook een heerlijke pasta van maken. Kijk voor deze variatietip bij het recept onder aan deze pagina.

Weckpot steriliseren

Om de pest langer goed te houden is het verstandig de weckpot te steriliseren. Dit kun je op een aantal manieren doen. Je kunt de weckpot uitkoken in heet water. Hiervoor is het belangrijk dat de potten vooraf goed schoon worden gemaakt. Zet de pot gedurende 15 minuten onder kokend water. Haal vervolgens de weckpot voorzichtig (let op: heel heet!) met een tang uit de pan en laat op een schone theedoek drogen.

Je kunt weckpotten ook in de oven steriel maken. Je plaats de weckpotten gedurende 15 minuten in een oven van 160 graden. In beide gevallen blijven de potjes gedurende een uur steriel. Het is dus van belang de potjes wel binnen een uur te vullen.

Recept

Voorbereiding: 30 min.

Ingredienten

  • 70 gram walnoten
  • 100 à 200 ml olijfolie
  • 75 gram parmezaanse, pecorino, of belegen geraspte kaas.
  • 2 eetlepels kappertjes of 1 eetlepel citroensap
  • 1 bos peterselie of 80 gram rucola
  • 1 teen knoflook
  • Zout en peper naar smaak

Aan de slag!

  1. Hak de walnoten, de kruiden en de knoflook in de keukenmachine en schenk langzaam de olie er bij.
  2. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Pasta met walnootpesto

Je kunt de pesto goed bewaren in een gesteriliseerde pot. Als je pesto over houdt dan kun je hier een heerlijke pasta mee maken. Verdun de pesto met wat bouillon en eventueel wat olijfolie en verhit het geheel in een pan. Je kunt wat garnalen meebakken in de pesto. Kook vervolgend wat spaghetti of penne en roer het mengsel door de pasta heen. Serveer met rucola, cherry tomaten en wat parmezaanse kaas.

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

2 Reacties op "Walnootpesto die je niet meer zal vergeten!"

  • comment-avatar
    Gloudemans 8 september 2016 (19:34)

    Oeh, die ga ik een keertje proberen :).

Plaats een reactie:

Je emailadres wordt niet weergegeven.