Vitello Tonnato maak je helemaal zelf!

Dit recept stond al tijden op mijn lijstje om een keer zelf te maken. Alleen elke keer dacht ik, ‘dat kan ik beter een keer doen als ik echt de tijd heb om te koken’. Onzin achteraf, want het het is eigenlijk te makkelijk en kan bijna niet mislukken! Met dit recept maak je een heerlijke vitello tonnato. Lekker als voorgerecht, maar kan ook prima als hoofdgerecht! 

Wat heb je nodig?

– 1 kg kalfsrollade. Ik heb een rollade bij de slager gehaald, omdat ik zeker wilde zijn dat het vlees lekker mals zou zijn. Aangezien dit niet de meest goedkope variant is, ga ik hem binnenkort nog een keer maken met varkensvlees.

– 2 blikjes tonijn op oliebasis, goed laten uitlekken

– zak rucola salade

– Kappertjes

– 1 el mayonaise

– Sap van een halve citroen

– Peper en zout

– Scheutje melk

Aan de slag!

Zaterdag ochtend was ik bij de slager om de kalfsrollade te halen. Heerlijk om een rondje te doen bij ons in het dorp om verse producten te kopen. Het duurt misschien wat langer, maar het geeft me voldoening en ik word er echt blij van!

Als je vlees koopt en je weet niet precies hoe je het moet bereiden, durf om advies te vragen aan de slager. Er zijn vaak zoveel recepten die zeggen op welke temperatuur je het vlees het beste kan bereiden, maar advies van de specialist is nooit verkeerd. In dit geval had ik ongeveer een kilo ongekruid vlees. Voor vitello tonnato is het niet nodig om een gekruide rollade te halen, zo min mogelijk kruiden is voor de smaak het beste. Het vlees heb ik gebraden in een voorverwarmde oven van 150 graden. In het midden van het vlees heb ik een temperatuurmeter ingebracht. Volgens de slager is het vlees perfect rose bij een binnentemperatuur van 38 graden, dit duurde bij mij ongeveer 40 minuten. Na het bereiken van de juiste binnentemperatuur heb ik het vlees in aluminiumfolie ingepakt en gedurende 10 minuten laten nagaren. Geloof me, perfect vlees! 🙂

In de tussentijd heb ik de tonijnsaus gemaakt. Hierbij meng je alle ingrediënten goed door elkaar en voeg je naar eigen smaak peper, zout en een beetje melk voor de romigheid toe.

Serveer de vitello tonnato op een groot rond bord op een bedje van rucola salade. Verdeel het vlees en schenk ruim de tonijn saus hier over heen. Voor de opmaak heb ik nog wat extra kappertjes toegevoegd. Leuk voorgerechtje ook voor de kerst trouwens! Eet smakelijk!

Vitello Tonnato -Viving.nl
Vitello Tonnato - Kalfsrollade Temperatuur -Viving.nl
Vitello Tonnato - Kalfsrollade -Viving.nl

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

Geen Reacties op "Vitello Tonnato maak je helemaal zelf!"

    Plaats een reactie:

    Je emailadres wordt niet weergegeven.