Vroeger aten we stoofvlees vaak bij oma op zondag. Je hoorde dan dat het vlees uren stond te pruttelen en dat heeft mij altijd doen denken dat het heel moeilijk is om te maken. Niets is minder waar, eigenlijk is het heel makkelijk om te maken. Je hebt alleen een beetje geduld nodig, maar dit wordt meer dan goed beloont.
Hoe maak je stoofvlees?
Als ik stoofvlees maak, dan maak ik vaak een paar kilo tegelijk. Als je dan toch bezig bent, dan is het net zo makkelijk om wat meer te maken. De eerste avond eten we het eigenlijk altijd met verse frietjes. De tweede avond vaak met rijst of aardappelen. Daarna blijft er nog een grote portie over om in te vriezen. Altijd fijn om zoiets heerlijks achter de hand te hebben voor als er onverwachts bezoek is of voor de ultieme luie zondag.
Gietijzeren Pan
Als je stoofvlees gaat maken is het erg fijn als je een goede pan hebt. Ook al heb ik de eerste keren dat ik stoofvlees maakte ook gewoon een normale huis, tuin en keuken pan gebruikt. Het fijne van een goede pan is dat je deze vaak ook in de oven kunt zetten. Zo kun je het stoofvlees de hele nacht in de oven laten staan om rustig te sudderen.
Le Creuset Pink, € 229,-
Dit is natuurlijk de ultieme stoofpan voor vrouwen. Alleen van de pan krijg je al zin om te koken!
Geen Reacties op "Stoofvlees; een echt winterse maaltijd!"