Pompoensoep met geitenkaas

Wat een heerlijk kleurrijke seizoensgroente is de pompoen. Werkelijk waar elk kooktijdschrift dat ik open sloeg stond wel een gerecht met pompoen in. Een goede reden om ook zelf weer wat te experimenteren. Bij deze de zoveelste pompoensoep, maar dan wel mijn eigen variant met geitenkaas!

Pompoenpitten roosteren

Als je de pompoen zelf schoont maakt en niet voor een voorgesneden zak gaat kun je de pompoenpitten goed roosteren. Maak de pitten goed schoon in een zeef en zorg dat er zo weinig mogelijk vruchtvlees aan blijft plakken. Laat de pitten even drogen op wat keukenpapier en verwarm de oven voor op 200 graden. Je kunt de pitten nu in 20 minuten goudbruin roosteren. Heerlijk voor in de yoghurt of door een salade en makkelijk te bewaren in een afgesloten potje.

Serveertip

Soep is altijd lekker met een zelf gemaakt soepstengel, bekijk hier hoe je deze zelf kunt maken!

Pompoensoep met kaasstengel - Viving.nl

Een pompoen schillen en snijden doe je zo!

Recept

Voorbereiding: 90 min.
Bereiding: 30 min.

Ingredienten

  • 1 grote pompoen. Bij de Albert Heijn verkopen ze tegenwoordig ook gesneden pompoen. Handig voor als je geen zin hebt om hem schoon te maken. Dit is namelijk best een klusje...
  • 400 gram wortelen
  • 1,5 liter runderboullion
  • Verse geitenkaas (eventueel met wilde knoflook, naturel mag ook)
  • Kaneel
  • Cayennepeper
  • Paprikapoeder
  • Knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • Bosui

Aan de slag!

  1. Maak de pompoen schoon. Dit is best een klusje, bekijk bovenstaande instructievideo hoe je dit het makkelijkst kunt doen!
  2. Schil de wortelen en de bleekselderij met de dunschiller.
  3. Meng de pompoen en wortelen op een bakplaat en voeg ongeveer een eetlepel kaneel, een theelepel cayennepeper een theelepel paprika poeder en een paar grote tenen knoflook toe.
  4. Schud het geheel goed door elkaar heen en rooster de groente in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 45 minuten gaar.
  5. Maak ongeveer 1,5 liter runderbouillon met een bouillonblokje.
  6. Meng het wortel pompoen mengsel met de bouillon en laat even kort koken.
  7. Pureer het geheel tot een gladde massa en voeg naar smaak peper en zout toe.
  8. Serveer de soep met een flink stuk zachte geitenkaas en wat bosui. Eet smakelijk!

Score

  • Score 5.0

User Rating

0 (0 Votes)

Summary

Score

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

Geen Reacties op "Pompoensoep met geitenkaas"

    Plaats een reactie:

    Je emailadres wordt niet weergegeven.