Pasta met heerlijke walnootpesto

Het recept van deze overheerlijke pasta met walnootpesto hadden jullie nog van mij tegoed. Zoiezo ben ik een echte pasta liefhebber en vind ik het heerlijk om zonder recept variaties te proberen. Deze pasta is een variatie die ik maakte van de oh zo lekkere walnootpesto. Eet smakelijk!

Voor als je deze heerlijke pesto nog niet hebt geprobeerd, bekijk dan het recept dat ik eerder plaatste. Deze walnootpesto heb je overigens ook nodig om dit recept te maken. Je kunt deze pesto op meerdere manieren maken, maar het geheime ingredient zijn toch echt de walnoten! Naar eigen smaak kun je rucola, citroen en/of kappertjes toevoegen.

Ook door de pasta kun je natuurlijk allerlei ingrediënten toevoegen zoals artisjokken, garnalen, een uitje of verse basilicum. Blijf vooral tussendoor lekker proeven!

Pesto is altijd lekker!

Het is altijd fijn om een potje pesto achter de hand te hebben in de koelkast. Zeker in een goed gesteriliseerde weckpot kun je dit best een paar weken bewaren. Je kunt van heel veel ingrediënten al een pesto mengsel maken, denk aan noten, sla, verse kruiden. Een teentje knoflook en wat olie er bij en je bent er al bijna. Lekker voor op een stokbroodje, door de pasta of over een stukje vlees.

Pasta met Walnootpesto | Viving

Recept

Voorbereiding: 30 min.
Bereiding: 15 mins

Ingredienten

 • Walnootpesto (Recept van Viving)
 • Spaghetti
 • 100 gram artisjokken
 • 200 gram grote garnalen
 • 250 ml bouillon
 • Olijfolie
 • Rucola (garnering)
 • Balsamico Stroop
 • 1 teentje knoflook
 • Citroensap
 • Parmezaanse Kaas

Aan de slag!

 1. Als je de walnootpesto nog hebt bewaard heb je weinig voorbereiding nodig. Anders kun je eerst de walnoot pesto maken (recept van Viving).
 2. Fruit een uitje met wat knoflook aan.
 3. Maak de garnalen schoon en bak deze kort mee. Haal de garnalen vervolgens uit de pan.
 4. Voeg 3 grote eetlepels walnootpesto toe en meng met de bouillon.
 5. Kook in de tussentijd de pasta.
 6. Voeg de artisjokken toe aan het mengsel en pers wat citroensap uit.
 7. Maak het bord op met wat rucola en balsamico stroop.
 8. Schep de pasta op de rucola en schenk ruim pastasaus.
 9. Leg de garnalen boven op en strooi wat parmezaanse kaas.

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

Geen Reacties op "Pasta met heerlijke walnootpesto"

  Plaats een reactie:

  Je emailadres wordt niet weergegeven.