Ovenschotel met Kip en Tomaat

Makkelijker dan dit gaat het echt niet worden. Deze ovenschotel met kip en tomaat heeft zo weinig voorbereiding nodig. Je hoeft bijna letterlijk alleen boodschappen te doen. Zit je net gezellig met je visite aan de borrel, moet je eigenlijk al weer aan de slag in de keuken. Niet erg hoor, want met een grote keukentafel klets je gewoon verder. Wat zo fijn is van dit gerecht is dat je je aandacht bij je gasten kunt houden. Alle ingrediënten kunnen vrijwel zonder enig snijwerk in een grote ovenschaal of braadpan worden gedaan. Je zult verrast zijn van de smaak!

Verse Basilicum

De geur van verse basilicum vind ik heerlijk! Dit Italiaanse kruid wordt dan ook veelvuldig gebruikt in veel gerechten. Er staan altijd wel een paar basilicum plantjes op het aanrecht of in de vensterbank. Maar na één keer oogsten blijft er vaak niet veel meer over van de plant. Tot nu werkt onderaf water geven en veel in de zon nog het beste. Ik ben benieuwd wie er een goede tip heeft om langer plezier te hebben van basilicum.

 

 

 

Recept

Voorbereiding: 15 mins
Oven: 90 min.

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • Peper en (zee)zout
  • 1 hele bol knoflook
  • 2 flinke handen verse basilicum
  • olijfolie
  • 2 handjes aardappelblokjes
  • 1 rode chilipeper gehakt
  • 1 blikje cannellinibonen uitgelekt

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Wrijf de kippenbouten in met peper en (zee)zout. Leg ze in een grote ovenschaal of braadpan. Het liefst zodat ze weinig overlap hebben.
  3. Leg alle basilicum over de kip heen en vervolgens de tomaten.
  4. Ook de tenen knoflook kunnen er gewoon met schil en al in.
  5. Bestrooi het geheel met wat olijfolie.
  6. Zet de kip in de oven voor een uur. Het liefst zonder deksel.
  7. Draai de kip en de tomaten na ongeveer een uur even om.
  8. Doe ook de cannellinibonen en de aardappels nu in de pan.
  9. Doe ook de cannellinibonen en de aardappels nu in de pan.
  10. Knijp de teentjes knoflook voor het serveren uit in de pan, maar je kunt ze ook gewoon heel opdienen.

Variatie Tip

Ook heerlijk als pastasaus. Haal de kip van het pot en knijp de teentje knoflook fijn. Serveer met wat linguine of spaghetti. Yum!

Score

  • Score 5.0

User Rating

0 (0 Votes)

Summary

Score

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

2 Reacties op "Ovenschotel met Kip en Tomaat"

  • comment-avatar
    Elske van den Elsaker 8 oktober 2016 (20:53)

    *Het potje met basilicumplantje in een grotere pot met een laagje water zetten zodat de basilicum met potje en al constant in een laagje water staat. Er wel op letten dat er steeds een laagje water in blijft staan.

    *Hoeveel tomaten doe je er ongeveer bij, staat niet in het recept.

    • Anouk - Viving.nl
      Anouk - Viving.nl 10 oktober 2016 (20:51)

      Goede tip Elske! Ik gebruik meestal 3 grote tomaten en twee handen met cherry tomaten. Deze kun je tegenwoordig in veel verschillende kleuren krijgen, ziet er ook nog eens vrolijk uit. Groet.

Plaats een reactie:

Je emailadres wordt niet weergegeven.