Makkelijker dan dit gaat het echt niet worden. Deze ovenschotel met kip en tomaat heeft zo weinig voorbereiding nodig. Je hoeft bijna letterlijk alleen boodschappen te doen. Zit je net gezellig met je visite aan de borrel, moet je eigenlijk al weer aan de slag in de keuken. Niet erg hoor, want met een grote keukentafel klets je gewoon verder. Wat zo fijn is van dit gerecht is dat je je aandacht bij je gasten kunt houden. Alle ingrediënten kunnen vrijwel zonder enig snijwerk in een grote ovenschaal of braadpan worden gedaan. Je zult verrast zijn van de smaak!
Verse Basilicum
De geur van verse basilicum vind ik heerlijk! Dit Italiaanse kruid wordt dan ook veelvuldig gebruikt in veel gerechten. Er staan altijd wel een paar basilicum plantjes op het aanrecht of in de vensterbank. Maar na één keer oogsten blijft er vaak niet veel meer over van de plant. Tot nu werkt onderaf water geven en veel in de zon nog het beste. Ik ben benieuwd wie er een goede tip heeft om langer plezier te hebben van basilicum.
2 Reacties op "Ovenschotel met Kip en Tomaat"
Elske van den Elsaker 8 oktober 2016 (20:53)
*Het potje met basilicumplantje in een grotere pot met een laagje water zetten zodat de basilicum met potje en al constant in een laagje water staat. Er wel op letten dat er steeds een laagje water in blijft staan.
*Hoeveel tomaten doe je er ongeveer bij, staat niet in het recept.
Anouk - Viving.nl 10 oktober 2016 (20:51)
Goede tip Elske! Ik gebruik meestal 3 grote tomaten en twee handen met cherry tomaten. Deze kun je tegenwoordig in veel verschillende kleuren krijgen, ziet er ook nog eens vrolijk uit. Groet.