Cheesecake recept dat altijd lukt!

Deze cheesecake kan niet mislukken en is een groot succes op elke gelegenheid. Elke keer als ik deze taart maak gaat hij schoon op. Het leuke is dat je ook met dit recept goed kunt variëren. Zo gebruik ik vaak verschillende soorten koekjes zoals bastogne koeken, speculaas, stroopwafels of volkoren biscuitjes. Ook kun je door het roomkaasmengsel, chocolade, vruchten en/of noten toevoegen. Zo kun je je eigen twist geven aan dit oh zo handige recept. Succes!

Aanwinst in het recepten boek!

Persoonlijk vind ik dit recept een echte aanwinst in mijn persoonlijke kookboek. Recepten die ik heb gekregen op van die verfrommelde papiertjes bewaar ik allemaal in My family cookbook waar ik eerder wat over heb geschreven. Basis recepten waar je je eigen twist aan kan geven, ik ben er dol op!

cheesecake

Serveertips Cheesecake

Heerlijk met een compot van rood fruit en slagroom. Je kunt ook blauwe bessen of witte chocolade door het roomkaas mengsel heen doen en dan afbakken. Dit geeft de cheesecake een heel andere smaak. Persoonlijk vind ik een klassieke cheesecake nog steeds het aller lekkerst! Je kunt hem als toetje serveren, maar ook op een high tea doet deze cheesecake het erg goed.

Cheesecake met frambozesaus | Viving

Recept

Ingredienten

  • 150 gram koekkruimels
  • 75 gram gesmolten boter
  • 570 gram creamcheese (roomkaas naturel)
  • 170 gram suiker
  • 20 gram bloem
  • 75 gram zure room
  • 3 eieren
  • 1 vanille stokje

Aan de slag!

  1. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en druk dit stevig aan op de bodem van een ingevette springvorm (24 cm).
  2. Roer de creamcheese goed samen met de suiker. Dit gaat het makkelijkste met een keukenmachine.
  3. Voeg de bloem, zure room, ei en vanille toe en meng alles tot een glad geheel.
  4. Giet de massa in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Je kunt de lucht er uit halen door de springvorm een paar keer tegen het aanrecht aan te tikken.
  5. Bak de cheesecake 60 minuten in een voorverwarmde oven van 130 graden.
  6. Laat de cheesecake goed afkoelen.

Score

  • Score 5.0

User Rating

0 (0 Votes)

Summary

Score

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

Geen Reacties op "Cheesecake recept dat altijd lukt!"

    Plaats een reactie:

    Je emailadres wordt niet weergegeven.