Feta op z’n Grieks uit de oven!

Afgelopen zomer in Griekenland hebben we dit gerechtje meerdere keren besteld. Heerlijk met wat brood bij de borrel of als voorgerechtje. Ook terug in Nederland is deze Griekse klassieker nog steeds favoriet; heerlijk uit de oven met paprika, tomaat en oregano.

Probeer eens verse feta

Voor feta geldt eigenlijk hetzelfde als mozzarella; er zijn echt heel veel verschillende soorten. Een goede tip voor dit gerecht is om een verse feta te gebruiken. Je kunt deze vaak krijgen bij Islamitische supermarkten of bij de versafdeling in de supermarkt. De smaak is vaak veel zachter en velen malen romiger dan de kant-en-klaar variant. Je kunt zelfs feta op basis van geitenmelk, maar ook op basis van koemelk krijgen. Probeer het zelf eens en proef het verschil.

feta-op-zn-grieks-viving

My Recipe

Ingredienten

  • Feta
  • Oregano
  • Halve ui
  • Groene Parprika
  • Tomaat
  • Olijfolie

Aan de slag!

  1. Vet een ovenschaal in met wat olie
  2. Snijd de ui, tomaat en paprika en dunne ringen en leg op de feta
  3. Bestrooi met oregano en olijfolie en plaats in een voorverwarmde oven op 180 ca. 10 minuten.

Score

User Rating

0 (0 Votes)

Summary

Score

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

Geen Reacties op "Feta op z'n Grieks uit de oven!"

    Plaats een reactie:

    Je emailadres wordt niet weergegeven.