Je hoort vaak dat risotto maken moeilijk is en lang duurt. Het klopt dat je een beetje geduld nodig hebt, maar moeilijk? Dat is het niet. Volg de stappen in dit basisrecept en voordat je het weet staat er een heerlijke risotto op tafel. Blijf vooral roeren en proeven, dan komt het allemaal goed!
De lekkerste risotto variaties op een rij
Als je dit basisrecept volgt kun je met verschillende smaken variëren. Het principe is hetzelfde; start met een ui en knoflook en bak de risotto een paar minuten op. Voeg dan alle ingrediënten naar keuze toe. Blijf vooral roeren en proeven dan kan er weinig mis gaan. Ik heb de lekkerste risotto variaties voor jullie op een rij gezet en ben benieuwd wat jullie favoriet is.
- Vegetarisch met zongedroogde tomaten en verse basilicum;
- Met groene asperges, courgette en verse spinazie;
- Met bospaddestoelen èn truffel;
- Mediterraans met chorizo en verse basilicum;
- Zeevruchten en grote garnalen;
- Pompoen en geitenkaas.
Parmezaanse Kaas
Risotto maak je af met een beetje geraspte kaas. Zelf gebruik ik altijd Grano Padano, een Italiaanse harde kaas. Je kunt deze op de versafdeling bij de supermarkt vinden, maar ook in de kaasschappen hebben ze een prima parmezaan in het assortiment. Zelf raspen is natuurlijk het allerlekkerst, maar dat raspen blijft een gedoe. Dè uitvinding van de eeuw is deze kaasrasp van Boska. Sinds een maand in mijn bezit en deze gaat de deur nooit meer uit!
Geen Reacties op "Risotto met bospaddestoelen en verse zalm"